Blog speeltuin

Speeltuin Kloosterveen

Update

Het is al een tijdje stil geweest omtrent de ontwikkelingen van de speeltuin in Kloosterveen. We hebben de afgelopen weken de tijd genomen om samen met een projectgroep en Mijn Buurt Assen te kijken naar alle mogelijkheden voor een grote speeltuin in Kloosterveen.

Goed nieuws! We hebben akkoord gekregen van Mijn Buurt Assen om een speeltuin te gaan bouwen bij Recreatiegebied Zeijerveld. Dat is natuurlijk top, maar het heeft ook nogal wat voeten in aarde. Het betekent dat we een stichting gaan oprichten, voor het aanvragen van subsidies. Daarnaast is een stichting fijn voor de bestuursleden. Er kan op die manier sneller worden gehandeld en het geeft een betrouwbaar karakter voor sponsors en fondsen. We gaan de komende weken dus van ‘projectgroep’ naar officiële stichting, er wordt een website gemaakt en we starten met subsidie aanvragen. Wat de planning exact wordt, daarover informeren we je later als het wat concreter is allemaal.

Hulp gezocht

Na een inventarisatie wat we nog nodig hebben, kwamen we op een aantal ‘functies’ uit. Heb jij zin om mee te bouwen aan die te gekke speeltuin? Dan is dit je kans! We zoeken:

– Een penningmeester, voor de stichting. Ervaring met het opzetten van een boekhouding is nodig, omdat er ook een jaarrekening moet worden gemaakt. Taken zijn het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het maken van een begroting, het bijhouden van de boekhouding en het opmaken van een jaarrekening.
– Twee Sponsor zoekers, voor het werven van sponsors. Dit betekent dat je twee á drie dagen gaat bellen naar bedrijven uit Assen om te kijken of ze een geldbedrag willen doneren voor de speeltuin. Er is begeleiding die je kan helpen hoe je de gesprekken aanvliegt. Ervaring is niet per se nodig, enthousiasme en doorzettingsvermogen is het belangrijkst.
– Een Subsidie aanvrager, voor het aanvragen van subsidies en het invullen van alle formulieren en gevraagde stukken. Vanuit de stichting is er hulp, maar omdat dit veel werk is, zoeken we op dit vlak wat versterking. Het is handig als je ervaring hebt met subsidie aanvragen, maar belangrijker is dat je nauwkeurig kan werken en ons plan goed op schrift kan overbrengen op de fondsen.

Contact: wendy@animatiewerk.nl

info en doneren

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Webmaster

Betrokken wijkbewoner. Niet gelieerd aan enige organisatie of instelling.

Reacties zijn gesloten.