Blog BuurtAED voor Planetenbuurt

Actie BuurtAED voor Planetenbuurt

In de Planetenbuurt zijn buurtbewoners een actie gestart voor de aanschaf van een BuurtAED, een Automatische Externe Defibrillator.

In de Planetenbuurt (Planetenlaan, Venuskade, Uranusstraat, Plutostraat, Marsstraat, Saturnusstraat en Jupiterstraat) zijn geen geregistreerde AED’s.

Dat is natuurlijk niet handig!

Bij een hartstilstand is het van levensbelang om zo snel mogelijk te beginnen met reanimeren en het inzetten van een AED, eigenlijk binnen 6 minuten. Als er binnen 6 minuten gestart is met reanimeren, verdubbelt de overlevingskans van het slachtoffer.
Steeds meer burgerhulpverleners registreren zichzelf en ontvangen een oproep voor een reanimatie. Omdat AED’s erg duur zijn hebben zij hier zelf niet de beschikking over en is het wachten op de eerste hulpdienst die ter plaatse komt.

Dat kan anders, via buurtaed.nl zijn wij een actie gestart voor het plaatsen van een AED die 24 uur per dag beschikbaar is! Op deze manier ontvangen burgerhulpverleners niet alleen een reanimatie oproep, maar ook een locatie in de buurt waar een AED hangt.

Onze buurt heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Webmaster

Betrokken wijkbewoner. Niet gelieerd aan enige organisatie of instelling.

Reacties zijn gesloten.