Kloosterakker

2013-09-11_webKloosterakker is een kleinschalige woonvoorziening aan de Rondgang 7 te Assen. Kloosterakker is gebouwd  voor mensen met dementie in het hart van de wijk Kloosterveen in Assen. Het complex is gevestigd op de derde, vierde en vijfde etage van het wijkgebouw van Kloosterveste.

Kleinschalig wonen betekent dat de bewoner een eigen appartement met douche en toilet tot hun beschikking heeft. Samen met de andere bewoners deelt hij/zij een gezamenlijke huiskamer en keuken. Gezamenlijk vormen de appartementen een complete woning. Kloosterakker heeft drie van deze woningen met acht appartementen en acht woningen met zeven appartementen.

In elke woning wordt zo veel mogelijk volgens de gebruikelijke huiselijke regels geleefd. U kunt uw familie of vrienden altijd ontvangen, we kennen daarvoor geen vaste bezoektijden. U kunt uw bezoek in uw eigen appartement ontvangen, het is bijvoorbeeld geen probleem om een koffieapparaat of waterkoker te plaatsen in het appartement.  Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om met uw bezoek naar de gemeenschappelijke woonkamer, de ontmoetingsruimte op de 3e verdieping, de buitenterassen of naar het restaurantje op de begane grond te gaan.

Klooster8236_webDe Kloosterveste, waarvan Kloosterakker deel uitmaakt, leent zich er ook uitstekend voor om samen met uw bezoek een eindje te gaan wandelen.

In het wijkcentrum van Kloosterveste kunnen bewoners van de wijk elkaar ontmoeten, een cursus volgen, een expositie bekijken of een kop koffie drinken. Het wijkcentrum is het centrale informatie- en ontmoetingscentrum. Het wijkcentrum biedt o.a. ruimte aan: de wijkpost, zondagse kerkdienstenvan de PKN, culturele voorstellingen en een bibliotheek. Diverse verenigingen zijn in Kloosterveste ook te vinden.

Om voor verblijf in Kloosterakker in aanmerking te komen is een indicatiebesluit van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Meer informatie over Kloosterakker, vind u op www.kloosterakker.nl.

2013-09-11_web

Reacties zijn gesloten.