Vanboeijen

Eind 1955 was Hendrik van Boeijen-Oord de eerste inrichting op het gebied van zwakzinnigenzorg in het noorden van het land. Bij de opening bood de inrichting plaats aan ongeveer 300 kinderen, die hoofdzakelijk uit de vier noordelijke provincies kwamen. Vanaf de oprichting in 1927 was Hendrik van Boeijen lid van het bestuur van de Nederlandse Hervormde Stichtingen voor Zenuw- en Geesteszieken. Vanwege zijn grote aandeel in de ontwikkeling van de zwakzinnigenzorg werd zijn naam verbonden aan de eerste zwakzinnigeninrichting in het noorden van het land: Hendrik van Boeijen-Oord.

Het nu

Inmiddels is de naam ‘oord’ losgelaten en is Vanboeijen de naam. Vanboeijen zit hoofdzakelijk in de provincie Drenthe en inmiddels werkzaam vanuit circa 130 locaties.

Sinds het najaar van 2010 gaan ongeveer veertig cliënten naar Kloosterveste voor dagactiviteiten van Vanboeijen. Deze locatie bevindt zich onder één dak met het wijkgebouw (MFA) in Kloosterveste. Pottenbakken, kaarsen maken of een belevingsgericht programma: voor de cliënten is er genoeg te doen.

kaarsenmakerij brandgoed

Kaarsenmakerij Brandgoed vervaardigt veel verschillende soorten kaarsen, bijvoorbeeld als cadeauartikel. Er zijn zeer diverse mogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld een opdruk op de kaars gemaakt worden (cijfers, letters, tekens). Daarnaast worden relatiegeschenken, geurkaarsen, fakkels en tuinkaarsen vervaardigd. Ook worden kaarsen op bestelling geleverd.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Adres
Traverse 44 – 9408 MD Assen
t (0592) 30 57 65
kaarsenmakerij@vanboeijen.nl

wolatelier de wolveste

Wolatelier de Wolveste maakt op ambachtelijke wijze allerlei artikelen van schapenwol. Voorbeelden zijn kinderslofjes, kussens, sieraden en tassen. De Wolveste bevindt zich op de eerste verdieping van het wijkcentrum Kloosterveste.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Adres
Traverse 44 – 9408 MD Assen
t (0592) 30 53 95
wolveste@vanboeijen.nl

keramiekafdeling steengoed

Op de keramiekafdeling worden diverse cadeauartikelen gemaakt van klei, zoals schalen, pompoenen, tuinbollen, vazen, schildpadden en nog veel meer. Van gietklei worden fijnere producten zoals serviesgoed en allerlei beelden vervaardigd. Al deze producten worden gedecoreerd met glazuur of engobe. Ook worden keramiekproducten in opdracht gemaakt.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Adres
Traverse 44 – 9408 MD Assen
t (0592) 30 57 83
keramiek@vanboeijen.nl

In het cadeau-atelier in Concept Anders zijn diverse producten te koop.

Bij Concept Anders kun je terecht voor een kopje koffie met gebak of een uitgebreide lunch en in de brasserie zijn unieke en vriendelijk geprijsde wol-, keramiek- en schilder-creaties te koop.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Adres

Concept Anders is gevestigd in MFA Kloosterveste
Vesteplein 5 – Assen

Reacties zijn gesloten.