Arboretum

In 1997 is het initiatief genomen om een bijzondere bomentuin in Assen te ontwikkelen. In 2005 is het Arboretum officieel in gebruik genomen. We zijn bijzonder trots op onze bijzondere bomencollectie in het Drentse Assen. Een Arboretum, het Latijnse woord voor bomentuin, is een met wetenschappelijke bedoeling bijeengebrachte verzameling van houtige gewassen.

Vrijwilligers

Onze bijzondere bomentuin in Drenthe is door de jaren heen erg gegroeid. Er komen steeds meer bomen bij, en dat zal naar verwachting de komende jaren niet veranderen. Iedere dinsdagochtend komt een vrijwilligersploeg bijeen om verschillende onderhoudswerkzaamheden te verrichten in het Arboretum. Omdat vele handen licht werk maken, zoeken wij altijd wel mensen die ons willen helpen. Trekt het u aan om lekker buiten bezig te zijn onder deskundige begeleiding en daarnaast ook nog eens iets op te steken over het groeien, bloeien en verzorgen van bomen? Schroom niet en neem contact met ons op. Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld.

Wanneer: iedere dinsdagmorgen
Locatie: verzamelen bij de kapschuur aan de Pitteloseweg 1 in Zeijerveen
Tijd: van 9.00 uur tot 12.00 uur

Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Simone Bakker: 0592-356379 / 06-20610844 / bbw@planet.nl.

Meer op: harboretum-assen.nl

 

Reacties zijn gesloten.