Geweest: Kloosterveste Run

Op 7 oktober 2017, van 10:30 – 16:00 uur, Kloosterveste Run!

Twee jaar geleden is Kloosterveste een sportieve traditie gestart, door het organiseren van de Kloosterveste Run. De eerste twee edities van de Kloosterveste Run waren, met ruim 400 deelnemers, een groot succes. Ook dit jaar hebben zich alweer veel sportievelingen aangemeld voor de run op 7 oktober en de organisatie hoopt wederom veel mensen te ontmoeten die de uitdaging aangaan!

Winkeliers

De Kloosterveste Run wordt georganiseerd in opdracht van winkeliersvereniging Kloosterveste. Die  zet zich sinds enige jaren in om het huidige aantal bezoekers aan het winkelcentrum te laten groeien en dit doet zij door allerlei leuke evenementen te houden, zoals de Super Saturday.

Veel inwoners van Kloosterveen en omstreken komen naar het winkelcentrum om deel te nemen aan die activiteiten, die telkens binnen een ander thema hebben. Met de Kloosterveste Run trekt winkelcentrum Kloosterveste ook van buiten Assen de nodige mensen aan. Niet geheel toevallig zal de start en finish dan ook plaatsvinden in het hart van het winkelcentrum.  En tijdens de Kloosterveste Run zal er tevens een gezellige markt in de Rondgang gerealiseerd worden.

Kidsrun

De Kloosterveste Run kent verschillende afstanden, om op deze manier alle doelgroepen te kunnen bedienen. Zo wordt er een loop georganiseerd met een lengte van 5 en 10 kilometer, waarbinnen onderscheid wordt gemaakt tussen vrouwen en mannen. Daarnaast wordt er voor de kinderen een Kidsrun gehouden, met afstanden van 500, 1000 en 1500 meter. De organisatie hoopt dit jaar weer vele kinderen te mogen verwelkomen, nu de Kloosterveste Run tevens onderdeel is geworden van de Scholencompetitie van Assen Runs.

Samenwerking On The Run

De organisatie van de Kloosterveste Run werkt ook dit jaar opnieuw nauw samen met het goede doel ‘On the Run’, dat door de Asser atleet Olfert Molenhuis is geïnitieerd. Molenhuis zet zich in voor vluchtelingen uit Syrië die vanwege de dreigende oorlogssituatie zijn gevlucht naar Jordanië. ‘On the Run’ adopteert hardloopevenementen om zo geld in te zamelen voor Stichting Hulp Jordanië.

Deelnemers kunnen zich inschrijven op de website van de Kloosterveste Run en zich aanmelden op de website ‘On the Run’ om zich te laten sponsoren. Tijdens de Kloosterveste Run wordt om 14.30 uur bekend worden gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor de vluchtelingen.

Programma Kloosterveste Run 7 oktober

10:30 – 10:45 uur      Kidsrun van 500 meter, voor de groepen 1 en 2 & prijsuitreiking

11:00 – 11:15 uur        Kidsrun van 1000 meter, voor de groepen 3 t/m 5 & prijsuitreiking

11:30  – 12:00 uur       Kidsrun van 1500 meter,  voor de groepen 6 t/m 8 & prijsuitreiking
13:30 – 14:15 uur        5 km run voor alle leeftijden vanaf 12 jaar, gesplitst in man/vrouw
14:00 uur                     prijsuitreiking 5 km run

14:45 – 16:15 uur        10 km run voor alle leeftijden vanaf 16 jaar, gesplitst in man/vrouw
15:45 uur                      prijsuitreiking 10 km run

Voor de snelste lopers van de 5 en 10 kilometer zijn er geldprijzen te winnen en uiteraard krijgen alle deelnemers een aandenken mee naar huis.
Dit jaar krijgen ook de nummers 1, 2 en 3 van de Kids Run een prijs, zowel voor de snelste jongens als de snelste meisjes.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven op www.kloostervesterun.nl  of op de dag zelf tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de verschillende afstanden. De kosten voor de 5 en 10 kilometer bedragen 7,50 euro (6,50 euro online ), deelname aan de de Kidsrun is gratis.

Bron: Assercourant.nl

Meer op KloostervesteRun

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.