Gezond buitenwerken

Gezond buitenwerken in het Asser Arboretum.

Assen heeft nu al 12 jaar een echte bomentuin, een arboretum. Het ligt aan de westkant van Assen bij Zeijerveen en grenst aan de golfbaan. Op een 22 ha groot terrein zijn hier wel 600 verschillende boomsoorten bijeengebracht en gegroepeerd naar herkomst uit 3 continenten : Amerika, Azië en Europa.
Het gebied is openbaar toegankelijk en veel mensen hebben de weg naar dit prachtige wandelgebied al gevonden.

Het Arboretum wordt beheerd door de Stichting Arboretum Assen, die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Door middel van subsidies, sponsoring en donaties weet de stichting haar inkomsten te verkrijgen. Het terrein is een potentieel waterwingebied en daarom is de Waterleiding Maatschappij Drenthe een belangrijke sponsor van de Stichting. Deze organisatie neemt een groot deel van het regulier onderhoud – vooral het maaien van de wandelpaden en de vijveroevers- voor haar rekening.

Vrijwilligers

Onze bijzondere bomentuin in Drenthe is door de jaren heen erg gegroeid. Er komen steeds meer bomen bij, en dat zal naar verwachting de komende jaren niet veranderen. Iedere dinsdagochtend komt een vrijwilligersploeg bijeen om verschillende onderhoudswerkzaamheden te verrichten in het Arboretum. Omdat vele handen licht werk maken, zoeken wij altijd wel mensen die ons willen helpen. Trekt het u aan om lekker buiten bezig te zijn onder deskundige begeleiding en daarnaast ook nog eens iets op te steken over het groeien, bloeien en verzorgen van bomen? Schroom niet en neem contact met ons op. Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld.

Wanneer: iedere dinsdagmorgen

Locatie: verzamelen bij de kapschuur aan de Pitteloseweg 1 in Zeijerveen

Tijd: van 9:00 uur tot 12:00 uur

Werkzaamheden

Het is vrijwillig hoe vaak u wilt deelnemen, maar de meeste deelnemers komen wekelijks. Wat zijn zoal de werkzaamheden die de vrijwilligersploeg verricht; eigenlijk alles wat de groei van nieuwe aanplant veilig stelt. Hierbij moet u denken aan de opslag van vlier, het verwijderen van bramen, brandnetel, gulden roede en wilgenroosjes, bomen water geven, nieuwe aanplant markeren met lint en bamboestokken, steunpalen zetten en nog vele andere taken.

De stichting Arboretum Assen is in het bezit van takkenscharen, bosmaaiers en snoeizagen. Zelf moet u werkhandschoenen en werkkleding meenemen. Als het regent zijn laarzen een must. U wordt verzocht om zelf eten en drinken mee te nemen.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Simone Bakker: 0592-356379 / 06-20610844 / bbw@planet.nl.

Vrijwilligers2

Vrijwilligers3

Logo Arboretum Assen

 

Herdenkingsbomen

Bij het Arboretum is er de mogelijkheid om een herdenkingsboom te planten of te adopteren. Een persoonlijke boom kan dienen als herdenkingsplaats voor een overleden dierbare, maar er zijn ook mensen die een boom planten of adopteren naar aanleiding van een huwelijk of de geboorte van een kind. Er bestaan dus twee mogelijkheden om een herdenkingsboom aan te kopen: het planten van een nieuwe boom het adopteren van een bestaande boom In beide gevallen kost een boom €225,00. Indien u de voorkeur heeft voor het planten van een nieuwe boom kunt u kiezen voor een boom die past in het Arboretum. De boom moet dan wel leverbaar zijn. Hiervoor hebben … Lees verder

Algemene informatie: www.Arboretum-Assen.nl

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.